Zimní vitamínový salát z mrkve a pomeranče


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 velké mrkve
2 jablka
1 citron
2-3 lžíce tekutého medu
1 lžíce oleje
mletá skořice
plátky mandlí
voda podle potřeby
zakysaná smetana
Pracovní postup
1
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Pomeranč, zbavený dužiny, nakrájíme na kousky a vše smícháme.
2
Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše prošleháme a přidáme k mrkvové směsi. Necháme uležet.
3
Ovoce pustí šťávu a potom podle potřeby dolijeme trošku vody podle chuti. Já jsem dolila jen malinko. Salát by měl mít výraznou, sladkokyselou chuť
4
Po odležení servírujeme s kopečkem smetany, posypané lupínky mandlí. Mandle mohou být i lehce opražené. Je to lehký salát, vhodný na tuto zimní dobu.