Žampiony v rajčatové omáčce


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400g žampionů
cca. 300g špaget
400g sekaných rajčat(konzerva)
100g libové anglické slaniny
1/2 menšího pórku
větší cibule
2-3 stroužky česneku
kousek másla
sušená nebo čerstvá bazalka podle chuti
sůl, mletý pepř
Pracovní postup
1
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu, trochu vody z vaření uchováme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a slaninu na kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
2
Do vyšší pánve dáme opéct slaninu s kouskem másla (podle tučnosti slaniny) a přidáme cibuli a česnek. Necháme cibuli zesklovatět a vsypeme žampiony, osolíme a opepříme.
3
Žampiony dusíme cca 10 minut, můžeme malinko podlít vodou. Vlijeme rajčata, nakrájený pórek a necháme krátce povařit. Přidáme trochu z těstovin, podle toho jak chceme mít omáčku hustou.
4
Nakonec omáčku dochutíme bazalkou, podle potřeby solí a pepřem. Můžeme malinko zjemnit kapkou smetany.