Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase

maso ml.
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

400g mletého vepřového masa
1 vejce
lžička plnotučné hořčice
strouhanka podle potřeby
oblíbené bylinky
sůl mletý kmín pepř
větší žampiony
mozzarella (měla jsem hranatou, neroztéká se tak)
olej na potření

Pracovní postup

1
Žampiony očistíme a uloupneme nožičky. Ty nastrouháme do misky s mletým masem. Mleté maso ochutíme a pořádně prohněteme, aby se dobře spojilo.
2
Sýr nakrájíme na kousky tak, aby se vešly do kloboučku žampionu. Žampion vevnitř malinko osolíme a vložíme sýr. Celé to obalíme v mletém mase.
3
Připravíme plech s pečícím papírem a připravené žampiony uložíme. Potřeme lehce olejem a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut, podle velikosti koulí
4
Občas při pečení maso potřeme vypečenou šťávou. Upečené ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X