Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400g mletého vepřového masa
1 vejce
lžička plnotučné hořčice
strouhanka podle potřeby
oblíbené bylinky
sůl
mletý kmín
pepř
větší žampiony
mozzarella (měla jsem hranatou, neroztéká se tak)
olej na potření
Pracovní postup
1
Žampiony očistíme a uloupneme nožičky. Ty nastrouháme do misky s mletým masem. Mleté maso ochutíme a pořádně prohněteme, aby se dobře spojilo.
2
Sýr nakrájíme na kousky tak, aby se vešly do kloboučku žampionu. Žampion vevnitř malinko osolíme a vložíme sýr. Celé to obalíme v mletém mase.
3
Připravíme plech s pečícím papírem a připravené žampiony uložíme. Potřeme lehce olejem a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut, podle velikosti koulí
4
Občas při pečení maso potřeme vypečenou šťávou. Upečené ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.