Žampionový salát s vejci


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400 g žampionů
4 vejce uvařená natvrdo
100 g šunky
jarní cibulka
1/2 lžíce hořčice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíce jemně nasekaného kopru (nemusí být
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
Pracovní postup
1
Žampiony na krájíme na větší kousky a vaříme ve v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.
2
Ke studeným žampionům přimícháme nakrájené vejce a šunku na kousky, Přidáme hořčici, smetanu, majonézu a sůl s pepřem.
3
Salát dochutíme a podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo majonézu. Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky. Salát vychladíme a podáváme s pečivem.