Žampionový salát s vejci

salát se žamp.
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

400 g žampionů
4 vejce uvařená natvrdo
100 g šunky
jarní cibulka
1/2 lžíce hořčice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíce jemně nasekaného kopru (nemusí být
šťáva z půlky citronu
sůl pepř

Pracovní postup

1
Žampiony na krájíme na větší kousky a vaříme ve v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.
2
Ke studeným žampionům přimícháme nakrájené vejce a šunku na kousky, Přidáme hořčici, smetanu, majonézu a sůl s pepřem.
3
Salát dochutíme a podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo majonézu. Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky. Salát vychladíme a podáváme s pečivem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X