Vepřový guláš s povidly

guláš s
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

800 g vepřové plece
3 velké cibule
4-5 stroužků česneku
plná lžíce sádla
plná lžíce povidel - cca 100 g
2 lžíce sladké papriky
střídka ze dvou krajíčků staršího chleba
1000-1200 ml vývaru z kostí
kmín sůl pepř kajenský pepř

Pracovní postup

1
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, maso na větší kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a přihodíme maso. Po chvilce orestování přisypeme papriku, kmín, sůl a pepř. Povidla, pokud jsou tuhá, zředíme trochou vývaru a přidáme k masu.
2
Nadrobíme chleba a zalijeme částí vývaru tak, aby byl zároveň s masem. Zbytek necháme na případné ředění. Vaříme mírným varem do měkka. Hlídáme a občas promícháme. Hotový guláš dochutíme kajenským pepřem, případně solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X