Vepřové kostky marinované v sójové omáčce

Vepřové kostky marinované v sójové omáčce
Vepřové kostky marinované v sójové omáčce
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

500g vepřové plece
5 stroužků nasekaného česneku
5-6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky zázvoru
lžička citronové šťávy
100g anglické slaniny
1 cibule
1-2 mrkve
lžička mleté papriky
cca. 300-400ml vývaru
lžíce solamylu
cca. 100ml vývaru nebo vody
hrst mražené kukuřice
pepř, sůl

Pracovní postup

1
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme.
2
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka. Slaninu vyškvaříme a zpěníme cibuli. Přidáme maso a zprudka ho opečeme.
3
Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme do poloměkka a přidáme mrkev. Když je maso měkké, rozmícháme solamyl ve vývaru a přilijeme k masu.
4
Přisypeme kukuřici a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme a opepříme.
5
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X