Vepřové kostky marinované v sójové omáčce


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g vepřové plece
5 stroužků nasekaného česneku
5-6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky zázvoru
lžička citronové šťávy
100g anglické slaniny
1 cibule
1-2 mrkve
lžička mleté papriky
cca. 300-400ml vývaru
lžíce solamylu
cca. 100ml vývaru nebo vody
hrst mražené kukuřice
pepř, sůl
Pracovní postup
1
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme.
2
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka. Slaninu vyškvaříme a zpěníme cibuli. Přidáme maso a zprudka ho opečeme.
3
Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme do poloměkka a přidáme mrkev. Když je maso měkké, rozmícháme solamyl ve vývaru a přilijeme k masu.
4
Přisypeme kukuřici a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme a opepříme.
5
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.