Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

1-1,2kg vepřové plece
1 velká cibule nakrájená na měsíčky
hrst sušené cibule
5 stroužků česneku v celku
300ml světlého piva
2 lžíce hořčice
sádlo
kmín
brambory - lepší jsou menší
celé mrkev - nakrájená na větší kousky
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.
2
V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme k tomu obě cibule, česnek a kmín.
3
V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme.
4
Přiklopíme víkem a pečeme na 150 st. 2 hodiny. Neodkrýváme.
5
Mezitím si připravíme brambory a mrkev.
6
Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme zeleninu a přikryté pečeme další hodinu.
7
Pokud je třeba podlijeme horkou vodou. V této fázi už maso občas přeléváme výpekem a 15 minut před koncem odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu.
8
Hotové necháme 15-20 minut odpočinout.
    • mirisek
    • 13.12.2017
    Odpovědět

    Naprosto luxusní dobrota, zařazují do jídelníčku

      • miladka
      • 12.2.2019
      Odpovědět

      To mně opravdu těší,,děkuji moc..:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X