Vepřová plec na hořčici a barevném pepři

Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

600g plece (4-5 plátků po asi 150g)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100g uzené slaniny
1 lžička mleté papriky
hořčice plnotučná nebo dijonská
hladká mouka
barevný pepř celý i mletý
snítka rozmarýnu (nemusí být)
kousek sádla
sůl

Pracovní postup

1
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky. Maso osolíme, posypeme mletým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí.
2
Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po chvíli vmícháme i česnek.
3
Maso obalíme v mouce a oklepeme.
4
Přidáme ke slanině s česnekem a zprudka z obou stran opečeme. Vmícháme papriku a podlijeme horkou vodou.
5
Přidáme cca 6-8 kuliček barevného pepře, rozmarýn a pod poklicí dusíme do měkka. Občas obrátíme a podle potřeby podlijeme.
6
Kdo chce, může na závěr vybrat pepř a rozmarýn a šťávu propasírovat nebo rozmixovat. Já jsem nechala tak.
7
Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X