Vejce opečené ve slanině

Vejce opečené ve slanině
Vejce opečené ve slanině
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

vejce (nejlépe domácí)
delší plátky slaniny - 2 na 1 vejce
sůl, mletý pepř

Pracovní postup

1
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.
2
Oloupané vejce obalíme nejprve jedním plátkem a poté i druhým. Rozpálíme pánev lehce vytřenou olejem. Vejce zprudka ze všech stran opečeme. Začínáme spojem slaniny dolů.
3
Podáváme ihned překrojené, poprášené solí a pepřem. Vejce se hodí jako snídaně nebo jako předkrm doplněné zeleninou. Můžeme ho taky položit na opečený toust.
4
Poznámka Vejce můžeme uvařit dopředu a před servírováním opéct. Je to rychlé a dobré.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X