Vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
veka
šunka
1/2 vařeného vejce na jeden chlebíček
sterilovaná okurka a kapie na ozdobu
Na salát:
1 střední uvařená brambora
150g šunkového salámu
1 malá vařená mrkev
kousek vařeného celeru
1-2 sterilované okurky
2 lžíce sterilovaného hrášku
100-150g majonézy hořčice
sůl, pepř
trochu láku z okurek
Majonézový přeliv:
150g majonézy
2 lžíce láku z okurek
1/2 lžičky práškové želatiny
5 lžiček vařící vody
malinko cukru podle chuti
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Nejprve připravíme salát. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi surovinami. Dochutíme a necháme chvíli uležet.
2
Na přeliv zalijeme želatinu vařící vodou a mícháme do rozpuštění.
3
Majonézu smícháme s lákem, solí a pepřem. Přidáváme želatinu po lžičkách do požadované konzistence. Případnou hustotu zredukujte pár kapkami mléka.
4
Veku nakrájíme, navrstvíme salát a na polovinu položíme vejce. Na druhou polovinu stočíme plátek šunky, dozdobíme kouskem kapie, okurky a lístkem petrželky.
5
Nakonec vejce přelijeme majonézou.