Vajíčková omáčka


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
1 cibule
4-5 vajec uvařených natvrdo
2 sterilované okurky
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 300-400ml vývaru
100ml smetany
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
lžička sušeného kopru(nebo lžíce čerstvého)
cukr podle chuti
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme s kořením na másle. Přidáme mouku a restujeme pár minut. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
2
Oloupaná vejce a okurky nakrájíme na kousky. Do povařené omáčky přisypeme okurky a po pár minutkách vaření smetanu a vejce.
3
Dochutíme koprem, případně cukrem a už je pořádně prohřejeme. Omáčku podáváme s bramborami jako rychlé a bezmasé jídlo.