Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
300-400g uzené krkovice
1 větší pórek bílá část
4-5 větších cibulí
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
cca hrnek masového vývaru
kmín
sůl
pepř
cukr
ocet
Pracovní postup
1
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7 minut.
2
Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a sůl a vaříme 15-20 minut. Často promícháváme, aby se zelí nepřipálilo.
3
Když cibule změkne, zelí dochutíme octem a cukrem. Mělo by se podobat chutí hlávkovému. Maso tomu dodá dobrou chuť. Podáváme s brambory, chlebem nebo knedlíky.