Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí

zelí
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

300-400g uzené krkovice
1 větší pórek bílá část
4-5 větších cibulí
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
cca hrnek masového vývaru
kmín sůl pepř cukr ocet

Pracovní postup

1
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7 minut.
2
Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a sůl a vaříme 15-20 minut. Často promícháváme, aby se zelí nepřipálilo.
3
Když cibule změkne, zelí dochutíme octem a cukrem. Mělo by se podobat chutí hlávkovému. Maso tomu dodá dobrou chuť. Podáváme s brambory, chlebem nebo knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X