Trhané kuřecí maso s rajčaty

Trhané kuřecí maso s rajčaty
Trhané kuřecí maso s rajčaty
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kuřecí prsa s kostí(motýlek)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
konzerva krájených rajčat
sterilované žampiony (malá konzerva)
lžíce mleté papriky
lžička cukru (podle chuti)
lžička hořčice
lžička tabasca
lžička citronové šťávy
pepř, sůl
špetka chilli
olej
cca. 200ml vývaru nebo vody

Pracovní postup

1
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli i česnek.
2
Vše orestujeme, zasypeme paprikou a přilijeme rajčata, cukr, hořčici, tabasco a citronovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu. Přilijeme trochu vývaru scezené žampiony a vrátíme kuře. Pekáč přikryjeme a pečeme na 150 st. cca 2 hodiny.
3
Maso musí být úplně měkké a jít od kosti. Je-li v pekáči moc šťávy, před koncem pečení pekáč odkryjeme, aby se zredukovala. Maso vytáhneme, dvěma vidličkami roztrháme na vlákna a vrátíme do šťávy, aby maso pěkně nasáklo. Omáčku můžeme dochutit chilli případně cukrem nebo solí. Podávala jsem s bramborovo-celerovou kaší, ale hodí se k tomu třeba rýže nebo těstoviny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X