Trenčianský párek s fazolí


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
300g bílých fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
vývar z kostí nebo kuřecí
140g rajského protlaku
6 nožiček kvalitních tenkých párků
lžička mleté papriky
lžíce hl. mouky
50 ml smetany na vaření, ale nemusí být
cukr
olej
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Fazole namočíme den předem do studené vody.
2
Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka.
3
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme papriku, protlak a chvíli restujeme. Vsypeme lžíci mouky a po chvíli protlak zalijeme vývarem z fazolí. Povaříme 8-10 minut.
4
Přimícháme scezené fazole a nakrájený párek na kolečka. Společně prohřejeme.
5
Dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti. Kdo chce zjemní fazole smetanou, není to nutné. Podáváme nejlépe s domácím chlebem.