Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru

Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

300g těstovin
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
2 stroužky česneku
lžička hořčice
1/2 lžičky cukru
150 ml smetany 12%
lžička dobré sojové omáčky (nemusí být)
80-100g strouhané Goudy
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
máslo
petrželka
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu na drobno.
2
Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme asi pět minut.
3
Přidáme hořčici, cukr sůl a nové koření s bobkovým listem.
4
Po zarestování zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad úrovní zeleniny. Vaříme do změknutí.
5
Z měkké zeleniny vytáhneme bobkový list a nové koření. Ponorným mixérem vše rozmixujeme do hladka.
6
Přidáme smetanu, sýr a necháme na slabém plameni omáčku pomalu vařit do rozpuštění sýru. Nakonec omáčku dochutíme
7
Těstoviny můžeme na talíři polít omáčkou, nebo přímo vmíchat do omáčky a podávat. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X