Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g kysaného zelí
500g brambor
100g slaniny
100g uzeného masa
1 červená cibule
kousek pórku
lžička sádla
1 sladké jablko
kmín
mletý pepř, sůl
Pracovní postup
1
Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka.
2
V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.
3
Mezitím vyškvaříme nakrájenou slaninu a společně opečeme s nakrájeným uzeným masem. Cibuli nakrájíme na drobno.
4
Uvařené brambory a zelí scedíme. Vodu ze zelí uchováme pro případné zředění.
5
Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím.
6
Přidáme rozškvařenou slaninu a syrovou cibuli.
7
Nakonec dostatečně dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke karbanátkům nebo pečenému masu