Srbská vejce


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
250ml rajčatového pyré
100-150ml smetany 12%
vejce podle počtu strávníků
cukr
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Po orestování vsypeme papriku a po zamíchání zalijeme trochou studeného vývaru nebo vody. Já jsem použila vodu z brambor.
2
Vlijeme pyré a povaříme asi 15 minut. Občas promícháme. Mezitím dáme vařit vejce na hniličku. Vkládáme do horké vody na 4-5 minut maximálně.
3
Povařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nakonec vlijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Podáváme s vejci, vařenými bramborami nebo opečeným toustem.