Špikovaná kuřecí prsa v zeleninové omáčce a máslové noky

Špikovaná kuřecí prsa v zeleninové omáčce a máslové noky
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kuřecí prsa (větší)
100g špeku, 2 mrkve
1/2 celeru
1 cibule
lžička mleté papriky
lžička hořčice
100g smetany ke šlehání
1 snítka libečku
1 snítka tymiánu
lžíce másla
5 kuliček nového pepře, sůl
2 lžíce oleje + lžička limetkové šťávy a tymián
cca 600ml vývaru
Noky: 400g polohrubé mouky
80g másla
2 vejce
cca. 200ml mléka
lžička prášku do pečiva
sůl

Pracovní postup

1
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme. Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové šťávy a troškou tymiánu. Odložíme asi na dvě hodiny.
2
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. Zbytek špeku nakrájíme a společně s másle vyškvaříme.
3
Vložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran.
4
Vytáhneme ho na talíř a přidáme všechnu zeleninu a koření. Restujeme asi 3- 5 minut. Přidáme hořčici, papriku a zamícháme. Zalijeme horkým vývarem a vrátíme maso.
5
Ze snítky libečku otrháme listy a stonek společně s tymiánem přidáme k masu. Dusíme vše do měkka asi 35-40 minut, podle velikosti masa.
6
Měkké maso vytáhneme a udržujeme v teple.
7
Z omáčky vytáhneme koření a bylinky a vše rozmixujeme. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a dochutíme. Odložené lístky libečku nasekáme nadrobno, vmícháme do omáčky a omáčku odstavíme.
8
Na noky utřeme změklé máslo s vejci a přisypáváme mouku s práškem a solí. Vše smícháme a přiléváme mléko do polotuhého, měkkého těsta.
9
Těsto necháme deset minut odpočinout. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta mokrou lžíci vykrajujeme noky (můžeme tvarovat dvěma lžícemi). Vaříme 8-10 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X