Smetanové kedlubny na sladkokyselo

Smetanové kedlubny na sladkokyselo
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

1 velká kedlubna
lžíce másla
200g husté zakysané smetany
mléko podle potřeby
1-2 lžíce hl.mouky - podle toho kolik chcete mít omáčky
čerstvě mletý pepř, sůl, cukr podle chuti

Pracovní postup

1
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2
Rozpustíme máslo a kedlubnu dusíme do měkka, trvá to chvíli. Je li třeba podlijeme, ale malinko, sama pustí vodu.
3
Smetanu zředíme mlékem, podle toho kolik chceme omáčky. Přidáme mouku a důkladně promícháme.
4
Přimícháme ke kedlubnám a povaříme. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem(ten tam musí být cítit) a případně cukrem.
5
Podáváme s vařenými bramborami a vejcem na tvrdo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X