Smažené marinované králičí předky

50527338_1927748267323015_4162464471131881472_n
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

6 králičích předků
hrnek podmáslí
3-4 stroužky česneku
2 lžičky hořčice
2 lžičky sladké chilli omáčky
sůl, pepř
Na obalení: mouka vejce strouhanka
sádlo na smažení

Pracovní postup

1
Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout.
2
Připravíme suroviny na obalování. Maso necháme z marinády okapat a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vkládáme do rozpáleného sádla zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
3
Připravíme pekáč s pečícím papírem a maso uložíme. Přikrytý pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů. Pečeme cca 35-45 minut do měkka. Před koncem pečení pekáček odkryjeme, teplotu zesílíme a necháme krátce připéct.
4
Pokud jste si jistí, že máte mladého králíka, stačí pozvolna smažit a nedávat dopéct. Ale to už záleží na každém.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X