Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g mleté vepřové plece
100g smetany 33 % (půl kelímku)
80g sýru typu Hermelín (menší balení)
100g sýru Eidam, Gouda
sůl
pepř
špetka pálivé papriky
petrželka (nemusí být)
mouka
vejce
strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků)
tuk na smažení
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.
Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.
Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.