Slaninové pikantní fazole s rajčaty na topince


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
červené fazole ve slaném nálevu (plechovka)
sekaná rajčata (plechovka)
100 g anglické slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
menší zelená paprika
lžíce světlé sojové omáčky
chilli paprička, 1/2 lžičky kajenského pepře
čerstvě mletý pepř, sůl
topinky
strouhaný sýr
Pracovní postup
1
Slaninu nakrájenou na kousky opečeme do křupava. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a po zesklovatění i papriku. Společně chvíli restujeme.
2
Přisypeme scezené fazole a rajčata. Pořádně prohřejeme a dochutíme sojovou omáčkou, chilli papričkou, pepřem a solí.
3
Necháme probublat, omáčka by měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek a čerstvě mletý pepř.
4
Připravíme topinky, potřeme je česnekem a navrstvíme horkou směs. Posypeme oblíbeným sýrem a můžeme podávat.