Škubánky s borůvkovou omáčkou


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g brambor
100g polohrubé mouky
sůl, máslo
200g borůvek
2 lžíce borůvkové marmelády
1 lžíce zakysané smetany
cca. 50ml smetany
Pracovní postup
1
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
2
Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
3
Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.