Sádlová pomazánka s kachními játry


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400g kachních jater
100g libové anglické slaniny
250g sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř, snítka tymiánu nebo rozmarýnu
Pracovní postup
1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, játra na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme do zlatova, můžeme přidat kousek sádla.
2
Ke slanině přidáme cibuli a po zpěnění i česnek. Vložíme zbytek sádla a necháme zahřát. Do horkého sádla vložíme játra a bylinky.
3
Smažíme, až játra nebudou pouštět krvavou šťávu, ale ne úplně do sucha. Směs ochutíme a necháme lehce zchladnout.
4
Vytáhneme snítku bylinky a játra se sádlem rozmixujeme ponorným mixérem. Pomazánku necháme zcela zchladnout a podáváme na dobrém chlebu s cibulí.
5
Játra můžete použít kuřecí nebo krůtí. Poměr sádla si upravte podle sebe, můžete klidně přidat.