Rohlíková zapékačka


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
starší rohlíky
Hermelín
rajčata
šunka
vejce+smetana nebo mléko
máslo
sušený česnek
bylinky
strouhaný sýr
sůl+pepř
Pracovní postup
1
Připravíme vhodnou zapékací misku a poctivě ji vymažeme máslem. Rohlíky a rajčata nakrájíme na kolečka, sýr jsem dala na plátky a ty ještě na půl a kolečka šunky taky na polovinu.
2
Nejprve do misky ukládáme kolečka rohlíků na stojato a potom mezi ně různě vkládáme zbytek surovin. Vejce rozšleháme s česnekem, bylinkami, solí a pepřem.
3
Pomalu rohlíky zaléváme, aby se vejce dostala i mezi ně. Vše posypeme dobrým sýrem a zapékáme na 200 stupňů asi 15-20 minut do zezlátnutí sýru.
4
Množství surovin neuvádím záměrně, to si každý přizpůsobí sám podle svých možností a obsahu ledničky.