Řez Caffé Latte

Řez Caffé Latte
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

Korpus:
6 vajec
120g moučkového cukru
120g polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
1/2 prášku do pečiva
8 lžic horké silné kávy
2 lžíce oleje
Krém:
0,5l mléka
2 pudinky Caffé Latte
3 lžíce cukru
lžička rozpustné kávy
200g másla
vanilkový cukr
lžíce rumu
200g Créme fraiche(kysaná smetana francouzského typu)
Dále: 400ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače nebo rostlinnou šlehačku - není třeba ztužovač

Pracovní postup

1
Nejdříve uvaříme 2 pudinky v 1/2 l mléka s 3 lžícemi cukru.
2
Necháme vychladit.
3
Vejce ušleháme s cukrem a postupně po lžících přidáváme horkou kávu. Šleháme do pěny. Přidáme mouku, olej, kakao a prášek.
4
Lehce vše smícháme a pečeme na pečícím papíru a plechu s vyšším okrajem asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
5
Mezitím si ušleháme máslo s cukrem a přidáváme po lžících pudink.
6
Nakonec vmícháme rum a smetanu. Vyšleháme do hustého krému. Natřeme na korpus a na to ušlehanou šlehačku.
7
Ozdobíme, chvíli se kocháme pohledem a pak jíme. :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X