Rajčatové tousty

toust
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

1/2 toustového chleba
cca 4 pevná vyzrálá rajčata
strouhaný sýr (mozzarella, Gouda)
olivový olej
bazalka
Bylinkové máslo: 250 g másla 2-4 stroužky česneku bazalka, pažitka, libeček sůl pepř

Pracovní postup

1
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.
2
Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby lehounce zapéct. Pár minut, jen aby okoraly.
3
Vytáhneme je z trouby, posypeme trochou sýru a obložíme rajčaty, cca 3 kolečka na krajíček. Opět posypeme trochou sýru a dáme dopéct na cca 10 minut.
4
Bylinkové máslo připravuji předem a mám v lednici. Je výborné na ryby nebo grilované maso. Připravíme ho z kostky změklého másla, nasekaných bylinek (cca 2 hrsti), česneku a soli.
5
Máslo utřeme, promícháme a dochutíme. Vytvarujeme váleček a zabalíme do potravinové folie. Uchováváme v lednici.
6
Pokud nebudeme máslo dělat dopředu, tak na tousty stačí plná lžíce změklého másla, jeden utřený česnek, bylinky a sůl podle chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X