Pražské koláče s karamelovou náplní

koláč
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

300g hladké mouky 300g polohrubé mouky
150g zakysané smetany 18%
100g majonézy
2 žloutky
kostka droždí
3 lžíce cukru
150ml mléka
3 lžíce rumu 2 špetky soli
Náplň: 500ml mléka 100g másla 2 karamelové pudinky 2 lžíce karamelového salka 500 ml šlehačky 2 ztužovače šlehačky
Drobenka: 200g polohrubé mouky 120g másla 120g moučkového cukru1 1 skořicový cukr vejce na potření

Pracovní postup

1
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
2
Vykynuté těsto rozdělíme na tolik části, kolik chceme mít koláčků. Z každého kousku uděláme bochánek a necháme ho cca 20 minut kynout. Připravíme drobenku.
3
Koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme na 200 st. cca 15-20 minut dorůžova. Mezitím uvaříme krém z mléka, másla a pudinkového prášku. Přidáme salko, metličkou spojíme a necháme vychladnout.
4
Šlehačku vyšleháme a spojíme společně s pudinkem. Vychladlé koláče rozkrojíme a naplníme připraveným krémem.
    • Anna
    • 15.9.2019
    Odpovědět

    Pražský koláč miluji, karamel taky, chtěla bych je udělat na oslavu pro asi třicet lidí, myslíte že mi vydrží naplněné do druhého dne aniž by krém spadl nebo moc zvlhly?Nebo radši plnit až před podáváním, Děkujitza odpověď, vaše recepty jsou supeeer!!

      • miladka
      • 13.11.2019
      Odpovědět

      Aničko já se moc omlouvám, měla jsem problémy a teď už to nemá žádný význam..ale do druhého dne určitě vydrží..ještě jednou se omlouvám a doufám, že nezanevřete na mou stránku. Děkuji s pozdravem Milada.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X