Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

1/2 sáčku červené čočky
1 větší pikantní papriková klobása
1 cibule
1 větší mrkev
kousek celeru
3-4 stroužky česneku
lžička hladké mouky(nemusí být)
špetka římského kmínu
kousek sádla
vývar nebo voda
majoránka
pepř, sůl

Pracovní postup

1
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje.
2
Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme.
3
Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X