Pikantní drožďová polévka s kapáním


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 kostky droždí
2 střední mrkve
1 petržel
1 cibule
lžíce másla
4 lžíce ovesných vloček
cca 1,5 litru vývaru - drůbeží, zeleninový
špetka muškátového květu a kari
chilli pasta podle chuti
sůl, pepř, mletý kmín
kapání:
1 vejce
1 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
petrželka
špetka soli
Pracovní postup
1
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na másle. Přidáme zeleninu, zarestujeme a rozdrobíme droždí.
2
Až se droždí rozpustí a rozvoní, přidáme vločky a zalijeme vývarem. Přisypeme koření a necháme polévku 10-15 minut vařit. Mezitím uděláme v hrnku kapání.
3
Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.
4
Polévku dochutíme chilli pastou, pepřem a solí podle chuti. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Já jsem dala kopeček zakysané smetany, ale ta je podle chuti každého.