Pikantní drožďová polévka s kapáním

Pikantní drožďová polévka s kapáním
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kostky droždí
2 střední mrkve
1 petržel
1 cibule
lžíce másla
4 lžíce ovesných vloček
cca 1,5 litru vývaru - drůbeží, zeleninový
špetka muškátového květu a kari
chilli pasta podle chuti
sůl, pepř, mletý kmín
kapání: 1 vejce 1 lžíce vody 2 lžíce hladké mouky petrželka špetka soli

Pracovní postup

1
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na másle. Přidáme zeleninu, zarestujeme a rozdrobíme droždí.
2
Až se droždí rozpustí a rozvoní, přidáme vločky a zalijeme vývarem. Přisypeme koření a necháme polévku 10-15 minut vařit. Mezitím uděláme v hrnku kapání.
3
Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.
4
Polévku dochutíme chilli pastou, pepřem a solí podle chuti. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Já jsem dala kopeček zakysané smetany, ale ta je podle chuti každého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X