Pikantní drožďová polévka s kapáním

Pikantní drožďová polévka s kapáním
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kostky droždí
2 střední mrkve
1 petržel
1 cibule
lžíce másla
4 lžíce ovesných vloček
cca 1,5 litru vývaru - drůbeží, zeleninový
špetka muškátového květu a kari
chilli pasta podle chuti
sůl, pepř, mletý kmín
kapání: 1 vejce 1 lžíce vody 2 lžíce hladké mouky petrželka špetka soli

Pracovní postup

1
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na másle. Přidáme zeleninu, zarestujeme a rozdrobíme droždí.
2
Až se droždí rozpustí a rozvoní, přidáme vločky a zalijeme vývarem. Přisypeme koření a necháme polévku 10-15 minut vařit. Mezitím uděláme v hrnku kapání.
3
Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.
4
Polévku dochutíme chilli pastou, pepřem a solí podle chuti. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Já jsem dala kopeček zakysané smetany, ale ta je podle chuti každého.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X