Pečené třepané brambory


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
cca 700 g brambor (nejlépe typu C)
máslo (zhruba 50g)
rovná lžička mletého kmínu
rovná lžička sušeného česneku
rovná lžička mleté papriky
sůl
Pracovní postup
1
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.
2
Máslo rozpustíme a vmícháme všechno koření. Uvařené brambory scedíme a necháme minutku vypařit.
3
Vlijeme na ně máslo, přikryjeme poklicí a hrnec protřepeme ze všech stran, aby se brambory celé obalily.
4
Troubu vyhřejeme na 230 stupňů. Brambory přesypeme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova a do křupava.
Podáváme nejlépe s mlékem, kefírem nebo salátem. Mohou se podávat i jako přílohové, třeba k řízku.
5
Poměr koření je orientační. Můžete přidat více, nebo pozměnit vaše oblíbené a taky trochu chilli kdo má rád.