Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Pečené brambory s tuňákovou zálivkou
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

500-600g brambor
kousek másla
lžička koření na americké brambory
sůl
Zálivka: konzerva tuňáka v oleji
100g ricotty
100g zakysané smetany
1-2 lžíce mléka nebo smetany
1/2 červené cibule
citronová šťáva
nasekaný kopr
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Máslo rozpustíme a smícháme s kořením.
2
Připravíme plech s pečícím papírem.
3
Brambory na plechu promícháme s máslem a rozložíme je. Pečeme asi 30-40 minut na 200°C do zlatova a do křupava. Solíme až nakonec, podle chuti.
4
Než se brambory upečou, uděláme zálivku z okapaného tuňáka, jemně nakrájené cibule a zbytku surovin. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
5
Zálivku, je li moc hustá, zředíme smetanou, Můžeme přidat i pár kapek oleje z tuňáka. Ještě horké brambory podáváme s připravenou zálivkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X