Pečená máslová křidélka s česnekem

Pečená máslová křidélka s česnekem
Pečená máslová křidélka s česnekem
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

10 kuřecích křidélek
lžíce másla
2-3 utřené stroužky česneku
lžíce nasekané petrželky
1/2 lžičky uzené papriky
lžička sezamu
trochu oleje na plech
sůl
Trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka

Pracovní postup

1
Křidélka rozsekneme v kloubu a odsekneme špičku. Ty schováme do vývaru. Kosky křidélek osolíme a obalíme v trojobalu.
2
Pokládáme je na plech s pečícím papírem potřeným olejem. Pečeme nepřikryté na 200 st. Mezitím necháme rozpustit máslo.
3
Když už máslo začne vonět, přidáme česnek, papriku, petržel, sezam a odstavíme. Když začnou křidélka zlátnout, potřeme je máslem pomocí mašlovačky.
4
Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova a do křupava. Pokud zbude máslo, můžeme je otočit, potřít z druhé strany a dopéct. Podáváme horké, ale i zchladlé zachovají křupavost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X