Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám

nové bramb.
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

svazek jarní cibulky (1 velký nebo 2 menší)
200 g smetany (měla jsem na vaření)
100 g nivy (gorgonzoly)
plátek másla
sůl opatrně
čerstvě mletý pepř
snítky libečku
nové brambory
olivový olej
tymián hrubá sůl

Pracovní postup

1
Brambory důkladně umyjeme a podle velikosti je necháme celé nebo rozkrojíme. Otrháme lístky tymiánu a smícháme se solí a olejem. Brambory v tom pořádně obalíme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme do měkka a dozlatova, občas otočíme.
2
Na omáčku nakrájíme celý svazek cibulky a libeček na kousky. Rozpustíme máslo a bílou část cibulky necháme zesklovatět. Přilijeme smetanu a nadrobíme sýr. Mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme větší část zelené cibulky, chvíli povaříme a dochutíme bohatě pepřem..
3
Omáčku odstavíme, měla by ještě zhoustnout. Připadně ji zředíme mlékem. Hotové horké brambory polijeme omáčkou a posypeme zbylou zelenou natí. Omáčka se hodí i na špagety nebo různé těstoviny a noky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X