Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
4 řízky z krkovice cca. 600g
Marináda:
3-4 stroužky utřeného česneku
2 vejce
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
3-4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička mleté papriky
olej na smažení
sůl, pepř
nové brambory
mrkev
2 stroužky česneku
plátek másla
petrželka
snítka libečku
sůl
Pracovní postup
1
Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice.
2
Rozehřejeme olej a okapané maso opečeme z obou stran dozlatova, z každé strany 3-4 minuty. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
3
Na máslové brambory očistíme mrkev a brambory řádně očistíme (neloupeme). Nakrájíme mrkev na klínky a brambory podle velikosti na polovinu. Společně uvaříme v osolené vodě s libečkem do měkka.
4
Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželku a česnek na plátky. Krátce prohřejeme, přidáme scezené brambory s mrkví do pánve k voňavému máslu a promícháme.