Mleté vepřové maso na Kunovjance


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g mleté plece
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
Kunovjanka 340g
2 lžíce protlaku
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce sádla
1 lžíce sladké chilli omáčky
cca. 300ml vývaru
2 hrsti mražené kukuřice
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Obojí necháme zesklovatět a přidáme maso. Mícháme, až se maso rozdrolí a opeče.
2
Přidáme protlak a chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovou směsí i s nálevem a částí vývaru.
3
Vše ochutíme a pod poklicí dusíme asi 10 -15 minut.
4
Ve zbytku vývaru rozmícháme škrob, chilli omáčku a maso zahustíme. Přidáme kukuřici a dovaříme asi 5 minut.
5
Dochutíme a podáváme s rýží nebo těstovinami.