Mleté maso s tarhoňou a zeleninou

Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

250g tarhoni
350g mletého vepřového masa
70g rajčatového protlaku
1 cibule
2-3 stroužky česneku
paprika zelená+červená mražený hrášek
vývar z kostí nebo drůbeží olej
kousek sádla
pár lístků bazalky
špetka chilli
strouhaný sýr k podávání
sůl a pepř

Pracovní postup

1
Na lžíci oleje orestujeme tarhoňu. Když začne chytat barvu, přidáme kousek sádla, nakrájenou cibuli, česnek a mleté maso.
2
Společně chvíli opékáme, jen co maso zbělá a oddělí se od sebe.
3
Vmícháme protlak, přidáme papriku nakrájenou na proužky, sůl a pepř.
4
Zalijeme vývarem tak asi prst nad maso. Přiklopíme a zvolna dusíme. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar.
5
Po cca 15-20 minutách by měla být tarhoňa i maso měkké a vývar vsáklý. Před koncem přidáme hrášek, bazalku a chilli.
6
Dochutíme a podáváme na talíři posypané strouhaným sýrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X