Mleté maso s rýži a rajčaty z jedné pánve


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400g mletého vepřového masa
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
1 hrnek rýže
2-3 hrnky vývaru(masový nebo zeleninový)
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
1 mrkev
1 lžíce sádla
mražený hrášek
pár lístků bazalky
chilli pasta podle chuti
strouhaný sýr
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek.
2
Po krátkém opečení vmícháme mrkev a po chvíli maso. Restujeme a mícháme, až se maso rozdrolí.
3
Do opečeného masa vmícháme protlak, zarestujeme a vlijeme rajčata. Přivedeme k varu, osolíme a vsypeme propláchnutou rýži. Zalijeme hrnkem vývaru a přikryté vaříme do změknutí rýže.
4
Musíme občas promíchávat a vývar dolévat podle potřeby. Před koncem vaření vmícháme natrhanou bazalku a hrášek.
5
Dochutíme pepřem, solí, případně chilli podle chuti. Na talíři masovou rýži posypeme strouhaným sýrem.