Mleté hovězí biftečky plněné sýrem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
400g mletého hovězího masa
1 cibule
1 menší uvařená brambora
lžíce oleje
rovná lžíce hořčice
3 lžíce studené vody
plátky slaniny na obalení
kostky tvrdého sýru
olej na smažení
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Oloupanou bramboru nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobno.
2
Maso spojíme se všemi surovinami, řádně prohněteme a odložíme na hodinku do lednice.
3
Z masa tvarujeme biftečky a do každého vtlačíme přiměřenou kostičku sýra a upravíme. Po obvodu obtočíme slaninou a připevníme ji párátky.
4
Smažíme nejprve zprudka z každé strany, potom dopékáme pozvolna pod poklicí.
5
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.