Máslové brambory s pečeným česnekem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g brambor
palice česneku
plátek másla cca. 1cm
trochu oleje
tymián
rozmarýn
hladkolistá petrželka
pepř, sůl
Pracovní postup
1
Palici česneku nahoře seřízneme, zakápneme olejem, přidáme bylinky a zabalíme do alobalu.
2
Na plech s pečícím papírem dáme brambory, balíček s česnekem a bylinky podle chuti.
3
Pečeme na 190- 200 st. asi 30-40 minut do zlatova, hlídáme a podle potřeby obrátíme.
4
Máslo rozpustíme, přidáme vymačkané a rozetřené stroužky česneku, sůl a nakrájenou petrželku. Máslo necháme pár vteřin probublat a vmícháme do brambor.
5
Pořádně promícháme a můžeme podávat jako přílohu, se salátem, s kefírem nebo jen tak.
6
Po smíchání s máslem přijdou brambory o křupavost, ale chuť je výborná. Pro větší pikantnost můžete přidat do horkého másla jeden stroužek čerstvého utřeného česneku, ale nechybí tam.