Marinované jogurtové králičí stehna pečené na paprikách


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
4 králičí stehna
200g bílého hustého jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžička uzené papriky
papriky (červená, zelená, žlutá)
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Maso osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s hořčicemi , paprikou a utřeným česnekem. Stehna důkladně obalíme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.
2
Do vhodného pekáčku nakrájíme cibuli nahrubo a uložíme maso i s marinádou. Podlijeme trochou vody a poklademe kousky másla. Dáme přikryté do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme do poloměkka.
3
Když už začne být maso měkké přidáme papriky nakrájené na kousky a maso případně otočíme. Pečeme do měkka s občasným poléváním výpekem.
4
Když je maso měkké, pekáček odkryjeme a zvýšíme teplotu na 220 st. Dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenou rýži.