Majonézové kuřecí nudličky


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
3 kuřecí řízky (prsa nebo stehenní)
2 lžíce majonézy
1/2 menšího pórku
červená paprika (kapie)
1-2 lžíce kvalitní sojové omáčky
lžička křenového vasabi
lžička mleté papriky
lžička granulovaného česneku + kajenský pepř podle chuti
sůl
pepř
olej
solamyl na zahuštění
Pracovní postup
1
Maso nakrájíme na nudličky. V misce, kde se budou marinovat, smícháme majonézu se všemi surovinami.
2
Přidáme maso a pořádně promícháme. Dáme na nejméně dvě hodiny uležet. Já jsem nechala přes noc.
3
Nakrájíme pórek na půlkolečka a kapii na malé kousky. Do pánve dáme rozehřát olej a vložíme nudličky.
4
Zprudka je opečeme a hned jak zbělají, přisypeme zeleninu. Opékáme cca 5 minut, aby nebylo maso suché.
5
Solamyl rozpustíme ve studené vodě, podle toho kolik chceme mít jemné omáčky. Dala jsem lžíci do půl hrnku vody.
6
Po zamíchání solamylu směs už jen krátce povaříme. Dochutíme podle svých chutí a podáváme s hranolky nebo rýží.