Ledvinky na černém pivu


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
8-9 vepřových ledvinek
250-300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
150 g anglické slaniny
200 ml černého piva
2 cibule
3-4 stroužky česneku
rovná lžíce sladké papriky
vrchovatá lžíce hladké mouky
masový vývar podle potřeby
kousek sádla
kmín, pepř, sůl, kajenský pepř podle chuti
mléko na namočení ledvinek
Pracovní postup
1
Ledvinky propláchneme a hlavně vyřízneme všechny kanálky, aby zůstaly jen čisté kousky. Ty nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme studenou vodou. Uložíme namočené ve studeném mléku na noc do lednice.
2
Před přípravou je opět pořádně propláchneme vodou. Já jsem je ještě spařila vařící vodou. Do pánve dáme slaninu nakrájenou na kostky a podle tučnosti přidáme kousek sádla.
3
Po opečení přisypeme drobně nakrájenou cibuli, zeleninu na kostky a po chvíli i nasekaný česnek. Restujeme do zlaté barvy a vsypeme papriku. Po zamíchání přidáme ledvinky, koření a pivo.
4
Necháme krátce povařit, přilijeme vývar, podle toho kolik chceme omáčky a vaříme do měkka. Mouku smícháme s trochou studeného vývaru a přidáme k ledvinkám. Vaříme ca 15-20 minut.
5
Nakonec ledvinky dochutíme solí, kajenským pepřem, měly by mít lehce pikantní chuť. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo jako já s bramborovou kaší.