Květák s hráškem na paprice


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
1/2 květáku
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
cca 250-300 ml zeleninového vývaru
mléko
smetana
sůl
bílý pepř
3 kuličky nového koření
Pracovní postup
1
Květák rozebereme na drobné a přibližně stejné růžičky. Dáme ho do vyšší pánve a zalijeme mlékem jen tak, aby bylo zároveň s květákem. Přidáme sůl, koření a vaříme do polo měkka. Občas promícháme a hlídáme, aby mléko neutíkalo.
2
V jiné pánvičce necháme na másle zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přimícháme papriku a po krátkém zamíchání i mouku. chvíli restujeme a zalijeme vše vývarem. Vznikne hustá omáčka, kterou necháme asi deset minut s občasným mícháním povařit.
3
Omáčku přilijeme ke květáku a přisypeme hrášek. Vše společně povaříme asi pět minut. Před koncem zjemníme trochou smetany. Omáčku dochutíme a podáváme s vařenými bramborami.