Kuřecí řízek v domácí „panko“ strouhance

Kuřecí řízek v domácí "panko" strouhance
Kuřecí řízek v domácí "panko" strouhance
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička hořčice
vejce
hladká mouka
sádlo na smažení
sůl, pepř
Panko strouhanka: 1 bílý toustový chleba 1-2 dny starý(měla jsem máslový)

Pracovní postup

1
Strouhanku připravíme předem. Toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný. Ba naopak, by měl být drobně vločkový.
2
Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme.
3
Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.
4
Prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, osolíme a naložíme na dvě hodiny do smetany smíchané s hořčicí a pepřem. Poté je obalíme klasicky v mouce, vejcích a panko strouhance.
5
Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
6
Poznámka: Původně jsem tady chtěla dát recept jen na panko strouhanku, ale protože jsem ji hned musela vyzkoušet, je tady i s řízkem. Strouhanka se běžně prodává, ale je hodně drahá. Tak jsem na webu něco přečetla a udělala po domácku. Je opravdu křupavá. Hotovou strouhanku uchovávejte v uzavíratelné sklenici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X