Kuřecí maso v celerové omáčce

Kuřecí maso v celerové omáčce
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

3 stehenní řízky
1 střední celer
1/2 pórku
1 cibule
máslo
olej
2 lžíce hladké mouky
180g zakysané smetany
zeleninový vývar nebo voda
grilovací koření(nebo vaše jiné oblíbené koření)
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka cukru
špetka kurkumy
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Omyté a osušené maso osolíme opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z bou stran dozlatova. Malinko podlijeme a dusíme do měkka. Maso vytáhneme a udržujeme v teple.
2
Pórek a cibuli nakrájíme na kousky, celer nastrouháme. Do pánve s výpekem přidáme kousek másla, cibuli, pórek a necháme zesklovatět. Přisypeme celer a restujeme až začne trochu chytat barvu. Podlijeme vývarem jen tak aby byl zároveň s celerem. Přidáme sůl, bobkový list, kurkumu a nové koření. Dusíme asi 10 minut.
3
V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme k celeru. Vaříme dalších 10 minut.
4
Vytáhneme koření a omáčku rozmixujeme. Ke konci vaření přidáme zakysanou smetanu, zamícháme a jen krátce povaříme. Maso můžeme dát do omáčky prohřát.
5
Dochutíme cukrem podle chuti a čerstvě mletým pepřem. Musí tam být lehce cítit. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X