Kuřecí křupavé řízky z trouby


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 kuřecí stehenní řízky
1 vejce
1 lžíci smetany nebo mléka
1 lžička kremžské hořčice
1 stroužek utřeného česneku
pepř sůl
Na obalení:
hladká mouka
3/4 hrnku strouhanky
50-80 g tvrdého strouhaného sýru
1 lžička mleté papriky
vaše oblíbené bylinky - dala jsem petrželku trochu oleje
Pracovní postup
1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme a nachystáme na obalování.
2
Vejce rozšleháme s hořčicí, smetanou a česnekem. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou.
3
Řízky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na plech s pečícím papírem rozetřeme trochu oleje. Maso uložíme a lehce shora potřeme olejem
4
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut přikryté alobalem. Po té odkryjeme a dalších 15-20 minut(podle velikosti masa) dopečeme na barvu. Řiďte se zkušeností svoji trouby.
5
Poznámka
Když mi zbude ochucená strouhanka, dám ji do dózy s víkem a uložím v lednici. Pak ji spotřebuji třeba do karbanátků nebo drožďové pomazánky.