Kuřecí křupavé řízky z trouby

řízek z trouby
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
1 vejce
1 lžíci smetany nebo mléka
1 lžička kremžské hořčice
1 stroužek utřeného česneku
pepř sůl
Na obalení: hladká mouka 3/4 hrnku strouhanky 50-80 g tvrdého strouhaného sýru 1 lžička mleté papriky vaše oblíbené bylinky - dala jsem petrželku trochu oleje

Pracovní postup

1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme a nachystáme na obalování.
2
Vejce rozšleháme s hořčicí, smetanou a česnekem. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou.
3
Řízky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na plech s pečícím papírem rozetřeme trochu oleje. Maso uložíme a lehce shora potřeme olejem
4
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut přikryté alobalem. Po té odkryjeme a dalších 15-20 minut(podle velikosti masa) dopečeme na barvu. Řiďte se zkušeností svoji trouby.
5
Poznámka Když mi zbude ochucená strouhanka, dám ji do dózy s víkem a uložím v lednici. Pak ji spotřebuji třeba do karbanátků nebo drožďové pomazánky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X