Kuře pečené s brambory ve vývaru

kuře
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

kuřecí paličky, křídla, horní stehna (asi 10 ks)
6-7 brambor
silný drůbeží vývar cca 300-400 ml
1 cibule
sušený česnek mletá paprika
máslo
sůl pepř mletý kmín

Pracovní postup

1
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak, aby bylo ponořené. Dáme na 24 hodin do lednice.
2
Asi hodinku před pečením maso vytáhneme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a lehce je osolíme. Do pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli a uložíme na ni maso. Mezi maso vkládáme brambory. Zalijeme vývarem tak do poloviny masa a brambor.
3
Poklademe plátky másla a můžeme posypat oblíbeným kořením. Pekáč přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 35-40 minut. Poté dolijeme vývar (podle toho, kolik chceme mít šťávy) a odkryté dopečeme do měkka a dozlatova. Brambory i maso občas obrátíme a poléváme výpekem.
4
Poznámka Maso je křehké a brambory nasáklé vývarem. Ty ale potřebují více soli a já jsem je jen lehce posolila, musela jsem je trochu na talíři dosolit. Příště dám slanější vývar, ale jinak je to jednoduché a chutné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X