Krůtí játra na medové hořčici


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g krůtích jater
1 větší cibule
2 rovné lžíce plnotučné hořčice
1 rovná lžíce hrubozrnné hořčice
1-2 lžíce medu
lžička uzené papriky
150ml smetany 31%
trocha vývaru
olej
2-3 malé lístky šalvěje (nemusí být)
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme.
2
Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a podlijeme lehce vývarem. Dusíme 4-5 minut.
3
Smetanu smícháme s drobně nasekanou šalvějí, hořčicemi a medem. Opečená játra zaprášíme paprikou, zamícháme a vlijeme připravenou smetanu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
4
Necháme krátce povařit, zhruba 4-5 minut a průběžně promícháváme. Játra by měla být uvnitř růžová a nevysušená Podáváme hned s hranolky nebo rýži.