Konfitovaný bůček

konfitovaný bůček
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

600-700g bůčku
5-6 stroužků česneku
cca. 500g rozpuštěného sádla
snítka rozmarýnu
drcený kmín
Nálev: na 1000ml vody 40g soli

Pracovní postup

1
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout.
2
Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin.
3
Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.
4
Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem.
5
Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.
6
Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí.
7
Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.
8
Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem.
9
Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.
10
Poznámka: Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí. Na knedlíky a špenát je odkaz tady

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X